Ko darīt, ja mētru daudz, kā izmantot
8. jūlijs, 2020 pl. 9:37,
Nav komentāru
Tas atkarīgs, cik mentolīgas (stipras) ir mētras un kādi ēdieni, dzērieni vai kādi jums ir ēšanas paradumi. Var lapiņas noplūkt un sasaldēt, var, protams, izžāvēt, ja saldētavā vietas neatrodas. Var ievārījumiem (dažādu ogu un augļu) pievienot, sasien zaļu mētru bunti un ievārījuma vārīšanas beigās, 5-10 min., sasieto bunti ievieto ievārījumā, lai kopā vārās, pirms liešanas burkās, no ievārījuma katla izvelk bunti.
Var vārīt piparmētru sīrupu, gatavošanas receptes dažādas, var gatavot apvienojumā ar dažādām sulām, citām garšām un arī pilnīgi vienu, tik ar ūdeni un cukuru. Var mēģināt variēt ar cukura daudzumu , bet drošāk, kā sīrupam - 1 : 1, tā daru es! Var pagatavot stipru piparmētru novārījumu un tad uzvārīt kopā ar cukuru, vai pagatavot cukura sīrupu un tad to karstu uzliet jau nomazgātām mētrām, lai aptuveni 24 h nostāvas. Variet cukuru aizstāt ar medu, mēģinājusi neesmu, bet kāpēc ne?
Var pagatvot piparmētru liķieri.
Mēģiniet, eksperimentējiet, priecātos par jūsu atsūtītām receptēm, un kādā brīvākā brītiņā noteikti arī pamēģināšu! Receptes sūtiet uz manu e-pastu: lolita.duge@inbox.lv
Paldies visām, kuras jau man sūtu, dalās ar saviem atklājumiem!